Tijekom proteklih mjeseci objavljivali smo članke o vašim prekrasno uređenim balkonima i terasama, a sada smo ih sve skupili na jednom mjestu.

Galerija Varaždinski balkon stvoren za odmor i opuštanje - 7 +0 Balkon u Slavonskom Brodu na kojem će se ispijati kava, ali i raditi

Svatko tko ima balkon ili terasu, pa i sasvim mali djelić otvorenog prostora u svom domu, posljednjih mjeseci bio je posebno sretan čovjek.

Doživjeli smo razdoblje karantene i izolacije, ostajali smo doma i čuvali zdravlje, a vlastiti balkoni i terase mnogima su postali najdraže mjesto. Nekako smo više počeli cijeniti te trenutke provedene na balkončiću od tek nekoliko kvadrata, više smo se posvetili uređenju tih privatnih "oaza" na kojima se odvijao život.

Svatko tko ima balkon ili terasu posljednjih mjeseci bio je posebno sretan čovjek

A s koliko ljubavi, mašte i stila ste uređivali vaše manje ili veće balkone i terase, pokazali smo serijom članaka u kojima smo predstavili najljepše uređene prostore na otvorenom.

Zaljubili smo se u sićušan balkončić na zagrebačkim Ravnicama uređen – savršeno. Balkončić veličine svega 1,6 puta 1,3 metara dobio je novo ruho i postao najslađi kutak za provođenje vremena na otvorenom. Uz suprugovu pomoć Tina Cavrić je balkon njihova stana u Münchenu pretvorila u savršenstvo u žutoj boji, prekrasnu obiteljsku oazu koja osvaja ljupkim detaljima.

Na zagrebačkom Borongaju pronašli smo balkon na osmom katu zgrade pretvoren u opuštajuću oazu na otvorenom, a posebno čaroban postaje kada padne sumrak.

Slika nije dostupna Kućica u cvijeću: Mlada obitelj u Turopolju je uredila svoj ljupki dom iz snova

Kakav se tek pogled na more pruža s idilično uređenog balkončića stana u Opatiji! Na balkonu od šest kvadrata svoje mjesto našlo je i drvo oleandera koje je simbolika Mediterana pa svojom pojavom upotpunjuje divan pogled na morsko plavetnilo. Bilo je prostora i za ljuljačku koje su postale must have svakog balkona. Ima je i preslatki balkon na zagrebačkom Jarunu stvoren za guštanje na suncu. Vrlo lijep prostor veličine 1,7 x 3,5 metara u prizemlju zgrade koji od znatiželjnih pogleda skriva živa ograda od raznovrsnog bilja i cvijeća.

Pun zelenila i mirisnih biljaka očara nas je i varaždinski balkon uz kojeg je lako zaboraviti na dnevnu sobu, kao i šarmantni balkon u Slavonskom Brodu koji je Marta Mikešić uredila u sobicu na otvorenom od osam kvadrata i savršeno mjesto za rad od kuće. Kako li je tek čarobna terasa kuće u Zagrebu uređena sa starim i odbačenim namještajem. Na Majinoj prekrasnoj terasi duga večernja druženja ovog ljeta poseban su gušt. Vješto posložene lampice i raskošno drvo trešnje stvaraju čarobno i vrlo ugodno ozračje.

Pronašli smo i oazi u centru Utrechta, Željkovu terasu na kojoj posebno mjesto ima maslina iz njegove rodne Hercegovine. A ne možemo se nadiviti niti stanu u Vrsaru s terasom koja navečer izgleda posebno očaravajuće... Za pet zvjezdica!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju