Pred nama je po mnogima najljepše razdoblje u godini. Svatko ima svoju modnu tradiciju kada su u pitanju božićna druženja pa će tako jedni za blagdanskim stolom nositi standardne dnevne kombinacije, drugi će se natjecati tko ima kičastiji božićni pulover, a treći će uložiti maksimalan trud u osmišljavanje posebnog i lijepog modnog izdanja.

Galerija Ideje za božićni stajling - 1 Ideje za božićni stajling - 2 Ideje za božićni stajling - 3 +8 Ljubičasta boja u street style izdanju

Ako pripadate potonjoj skupini, onda Marko Grubnić za vas ima korisne savjete. U novoj epizodi serijala Dreskod, poznati hrvatski stilist i modni stručnjak podijelio je s nama ideje za savršenu božićnu kombinaciju.

Božić podrazumijeva raskoš tkanina i boja. Najnosivije boje tijekom božićnih blagdana su definitivno crvena i zelena, i to ona puna zelena, smaragdnozelena. To je prava božićna boja. Odaberete li bilo što u toj boji, definitivno ćete biti u božićnom duhu, a i siguran sam da će svi pohvaliti vaš outfit, kazao je.

Ideje za božićni stajling - 2 Šljokice i zimzelena nijansa - savršen spoj (Foto: Profimedia/Shutterstock)

Naravno, nisu to jedine boje koje će se bez problema uklopiti u vaš božićni stajling. Marko ističe zlatnu boju kao jedan od favorita, zatim liturgijsku ljubičastu ili pak boju šampanjca. Uvijek možete dati mašti na volju i odabrati boju koja nije dio tradicionalne blagdanske palete jer je svaka modna igra dobrodošla.

Kao ultimativni božićni materijali nameću se vuna, baršun i svila. Iako imaju potpuno različitu teksturu, savršeno se nadopunjuju. Raskošan šarm baršuna, ali i ta mekoća svile dat će tu posebnu eleganciju i božićnu atmosferu učinit će, siguran sam, još svečanijom i posebnijom, rekao je Marko.

Ideje za božićni stajling - 4 Ljubičasta boja u street style izdanju (Foto: Profimedia/Shutterstock)

Tople pletene veste i puloveri u kombinaciji s plisiranim ili šljokičastim suknjama također će biti odličan odabir. Sve mora biti nekako udobno, ugodno, toplo, zanimljivo, ali i blagdanski orijentirano, zaključuje Marko.

Ideje za božićni stajling - 7 Ne možete pogriješiti s crvenim pletivom (Foto: Profimedia/Shutterstock)

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Marko Grubnić "Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume

Šljokice u dnevnim kombinacijama - 7 Marko Grubnić o šljokicama: "Savjetujem da ne pretjerujete, što iz mojih usta zvuči nevjerojatno"

Marko Grubnić Marko Grubnić: 10 komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru

Marko Grubnić Marko Grubnić: Tri brenda čije su torbe bezvremenske i koji nikada ne izlaze iz mode

Marko Grubnić Marko Grubnić: Koji je to univerzalni komad savršen za večernje izlaske?

Marko Grubnić Marko Grubnić: Pet stvari bez kojih se ne odlazi na more

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Ne mogu maknuti pogled sa žene koja nosi 3D cvijeće na cipelama"

Marko Grubnić Trikovi Marka Grubnića: "Ja s tim pomagalima prikrivam te male nedostatke koje svi imamo"

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju