Uoči Dore prisjetili smo se nekih od najpamtljivijih modnih izbora natjecateljica na ovom hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije.

Galerija Tina Vukov Mia Dimšić na Dori 2022. godine Albina Grčić na Dori 2021. godine +3 Vesna Pisarović na Dori 2005. godine  

Ivana Vrdoljak Vanna na Dori 2001. godine

Ivana Vrdoljak Vanna pobijedila je na Dori 2001. godine s pjesmom "Strune ljubavi". Privukla je pozornost svojim iznimnim vokalnim sposobnostima, odabirom haljine, ali i činjenicom da je bila u devetom mjesecu trudnoće.

Za nastup na Dori Vanna je odabrala dugu crnu bez rukava napravljenu od svjetlucavog materijala koju je krasio asimetrični porub i aplikacija narančastog cvijeta na predjelu dekoltea kostimografkinje Dženise Pecotić.

Fotografija Ivane Vrdoljak Vanne s generalne probe 2001. godine Fotografija Ivane Vrdoljak Vanne s generalne probe 2001. godine (Foto: vanna, dora)

Vesna Pisarović na Dori 2005. godine

Na Hrvatskom izboru za pjesmu Eurovizije 2005. godine pobjedu je odnio Boris Novković i ansambl Lado s pjesmom "Vukovi umiru sami". Svojim nastupom i izborom odjeće za scenu iznenadila je i Vesna Pisarović koja je izvela pjesmu "Sasvim sigurna".

Nije pobijedila, ali je ostavila dojam: Zavodljivo izdanje Vesne Pisarović s Dore 2005. godine Zavodljivo modno izdanje Vesne Pisarović na Dori 2005. godine - 5 Zavodljivo modno izdanje Vesne Pisarović na Dori 2005. godine - 1 Zavodljivo modno izdanje Vesne Pisarović na Dori 2005. godine - 4 +2 Zavodljivo modno izdanje Vesne Pisarović na Dori 2005. godine - 6

Hrvatska pjevačica za ovu priliku odabrala je korzet-haljinu s lepršavom dugačkom suknjom u ljubičastoj boji koja je istakla njezinu ženstvenu figuru. Haljinu je sparila s ružičastim štiklama otvorenih prstiju, a izdanje je zaokružila dojmljivim parom visećih naušnica.

Vesna Pisarović na Dori 2005. godine Vesna Pisarović na Dori 2005. godine (Foto: Biljana Gaurina/Cropix)

Severina Vučković i Danijela Martinović na Dori 2006. godine

Severina Vučković je 2006. godine pobijedila na Dori s pjesmom "Moja štikla" te je nosila sada već kultnu crvenu haljinu hrvatske modne kuće Linea Exclusive. Dugu haljinu s dubljim dekolteom i raskošnim volanima u donjem dijelu sparila je sa štiklama boje kože.

Severina i Danijela Martinović na Dori 2006. godine - 2 Severina i Danijela Martinović: Čije vam se izdanje s Dore 2006. više sviđa?

Svojim modnim izborom iste je godine poglede privlačila i njezina dobra prijateljica i kolegica Danijela Martinović koja je nastupala s pjesmom "Oči od safira". Nadahnuta imenom pjesme odabrala je poluprozirnu haljinu od svijetloplave organze sedefastog sjaja koju je upotpunila sandalama ledeno plave nijanse s visokom potpeticom i tankim remenčićima.

Severina i Danijela Martinović na Dori 2006. godine Severina i Danijela Martinović na Dori 2006. godine (Foto: Tea Cimas/Cropix)

Albina Grčić na Dori 2021. godine

Albina Grčić pobijedila je na Dori 2021. godine s pjesmom "Tick-Tock". S obzirom na ritam pjesme, ali i pripadajuću koreografiju na pozornici se pojavila u udobnoj kombinaciji za ples. Na Dori je Albina nastupila u sivim vojničkim hlačama ukrašenim biserčićima i odgovarajućem crop topu s dugim rukavima te crnim gležnjačama s platformom.

Albina Grčić na Dori 2021. godine Albina Grčić na Dori 2021. godine (Foto: Matija Djanjesic/Cropix)

Mia Dimšić i Tina Vukov na Dori 2022. godine

Prošlogodišnja pobjednica Dore je osječka glazbenica Mia Dimšić koja je najviše bodova osvojila s pjesmom "Guilty Pleasure". Na pozornici se pojavila u neopterećenom mladenačkom izdanju sastavljenom od mini haljine i sakoa dizajnerskog dvojca Elfs koje je upotpunila crnim gležnjačama ravnog đona.

Tko je vaš favorit? Najljepša izdanja naših predstavnica na Eurosongu Emilija Kokić 1989. na Eurosongu Franka Batelić Vesna Pisarović na Euroviziji - 3 +4 Sanja Doležal na Eurosongu u Bruxellesu 1987. godine

Odabirom haljine prošle je godine poglede privlačila i Tina Vukov koja je izvela pjesmu "Hideout" u spektakularnoj korzet-haljini Juraja Zigmana u crnoj boji.

Mia Dimšić na Dori 2022. godine Mia Dimšić na Dori 2022. godine (Foto: Matija Djanjesic/Cropix)

Koja ljubavna pjesma s popisa je Vama najdraža?

glasova:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju