19. travnja jedan je od datuma kad je u Katoličkom kalendaru upisano ime Ema pa sve osobe koje nose ovo divno, popularno ime danas slave imendan.

Ovo kratko ime vrlo je popularno među roditeljima diljem Hrvatske, a na listi najpopularnijih imena za djevojčice u Hrvatskoj u 2021. godini zauzelo je drugo mjesto.

Radi se o imenu koje je izvedeno od germanske riječi ermen, koja znači cijeli, univerzalan ili sveobuhvatan.

U Hrvatskoj je ovo ime jedno od češćih i nosi ga više od 8000 djevojčica, djevojaka i žena. Popularno je i u ostatku svijeta, ali i u svijetu književnosti, gdje ga nose mnoge junakinje. Jane Austen napisala je i roman koji se zove Emma, a rijetki su oni koji nisu čuli za Emmu Bovary.

Značenje ovog imena objašnjava i numerologija, prema kojoj se radi osobama koje su rođeni vođe. Osim toga, osobe koje nose ovo ime samostalne su, kreativne i samosvjesne.

Eme su ponosne i direktne, prepune ideala u skladu s kojima žive. Imaju veliko samopouzdanje i uvijek ih vodi osjećaj da mogu ostvariti sve što zamisle.

Vrlo su nestrpljive i vole imati konce u svojim rukama. Stvorene su za liderske pozicije zbog svoje zdrave ambicioznosti. Eme se ne boje promjena. Obožavaju putovanja i svaku priliku da upoznaju nove zanimljive ljude.

Kada je u pitanju ljubav, one su te koje preuzimaju inicijativu. Uzbudljive su partnerice, uvijek spremne na iskušavanje novih stvari, a isto to očekuju i od druge polovice.

Tatjana Kakve su osobe koje nose ime Tatjana? Viktorija Kakve su osobe koje nose ime Viktorija? Ivane slave imendan 27. prosinca Kakve su osobe koje nose ime Ivana? Marija Kakve su žene koje nose ime Marija? Lucija Kakve su osobe koje nose ime Lucija? Nikolina Kakve su osobe koje nose imena Nikolina i Nikola? Katarina Iskrene i odvažne: Kakve su osobe koje nose ime Katarina? Natalije slave imendan Kakve su osobe koje nose ime Natalija? Martina Kakve su osobe koje nose ime Martina?

Mnoge poznate dame nose ovo ime, a među njima su glumice Emma Thompson, Emma Stone, Emma Watson i Emma Roberts.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju