Recept za genijalne prženice od ludog tijesta pronašli smo kod food blogerice Marije Milošković. Odlične su, jako mekane, uz ajvar, sir ili kajmak i sušeno meso idealne za doručak ili za bilo kada kad vam se jedu ovi preslasni slani prutići.
Ludo tijesto naziv je za univerzalno tijesto od kojeg se mogu raditi razna jela: kiflice, kruh, pizza, poderane gaće, krafne... Ludo tijesto ne mora se dizati - kad ga zamijesite možete ga odmah valjati i peći.
U hladnjaku može stajati do sedam dana pa ako ste napravili veću količinu tijesta jednostavno uzmite potrebnu količinu za određeno jelo te ostatak vratite u hladnjak.
Food blogerica Marija Milošković tijesto za prženice podijelila je u dva dijela te je od drugog dijela napravila pizzu.
Prženice od ludog tijesta - sastojci:
Za dodatak tijestu:
- 500 ml toplog mlijeka
- 300 ml jogurta
- kockica kvasca
- malo šećera
- prsohvat soli
- žlica brašna
Za tijesto:
- 1,2 kg brašna
- 3 žličice soli
- 3 žličice šećera
- 1 prašak za pecivo
- 150 ml ulja
Prženice od ludog tijesta – priprema:
- Mlijeko i jogurt ugrijte da bude mlako pa dodajte kvasac, malo šećera, prstohvat soli i žlicu brašna.
- Pričekajte da kvasac počne fermentirati te dodajte u ostatak navedenih sastojaka i umijesite tijesto. Po potrebi dodajte još malo brašna.
- Tijesto stavite u vrećicu pa u hladnjak.
- Uzmite dio tijesta i razvijte koru, sijecite pravokutnike i pržite u ulju.
Još slanih i slatkih recepata pronađite na Instagram profilu miloskovicmarija.
Isprobajte i druge slične recepte:
Dobar tek!