Upravo zato smo na jednom mjestu prikupili najvažnije savjete za pripremu kolača koji će vam pomoći da ove godine bez nervoze iznenadite svoje bližnje.

U nastavku donosimo praktične trikove za prhko i dizano tijesto, objašnjavamo kada koristiti maslac, a kada margarin, rješavamo dileme oko želatine, brašna, praška za pecivo i sode te otkrivamo tri zlatna savjeta najbolje slastičarke u Hrvatskoj.

Spremne? Krenimo redom.

Kako napraviti savršeno prhko tijesto? Imamo detaljan vodič s kojim nikad nećete pogriješiti

Koje su prednosti suhog, a koje svježeg kvasca? Donosimo korisne odgovore

Kako napraviti dizano tijesto? Pet ključnih savjeta za savršen rezultat

Jedan biskvit, sto namjena: Recept i pravila pečenja koja garantiraju uspjeh

Kad glatko, a kad oštro brašno? Podjela je jasna za brojne recepte, ali ne i za palačinke

Kad je bolje koristiti maslac, a kad margarin?

Muke po želatini: Imamo odgovore na pitanja uz koje će vam sve slastice s njom poći od ruke

Sjajna i gusta: Recept za najfiniju čokoladnu glazuru

Ako dodate ovaj sastojak u tijesto breskvice vam neće popucati

Treći je neočekivan: Najbolja slastičarka u Hrvatskoj podijelila tri važna savjeta za suhe kolače

Kad ste pročitale sve naše savjete, spremne ste za pripremu kolača: 

Pročitajte popis recepata za blagdanske kolače.

Još niste pronašle recept koji ste tražile? 

Linzeri Foto: Freepik

Inspirirajte se našim popisom s više od 150 slatkih recepata na jednom mjestu. 

Linzer-pita je naš favorit ovog Božića, spremile smo je za 15 minuta Ovo je najfinija rolada koju smo probali, brzo je gotova i pravo je osvježenje Mileramka je dobila konkurenciju: Upoznajte njezinu praktičniju, ali jednako finu verziju Recept za čokoladnu mileram-tortu koja osvaja na prvi zalogaj Recept za ledeni vjetar, kolač stvoren za sve prigode Lažni ledeni vjetar: Recept za roladu jednako finu kao obožavani kolač, ali puno jednostavniju