Tema nove epizode videoserijala Dreskod su cipele. Stilist Marko Grubnić izdvojio je cipele koje po njegovom mišljenju tresu cijeli svijet i složio svoju listu najpoželjnijih cipela na svijetu.

Galerija Marko Grubnić Cipele modne kuće Chanel - 2 Cipele modne kuće Chanel - 1 +18 Cipele modne kuće Chanel - 2

Svaka cura, trendseterica, zaljubljenica u modu ih želi imati u svom ormaru, rekao je Marko o cipelama koje je izdvojio u nastavku.

1. Bezvremenske Chanel sandale

Pojavile su se tamo 1957. godine, lagano su evoluirale i danas izgledaju tako kako izgledaju. I dalje su dvobojne, jako su udobne, potpetica im je svega pet centimetara i zaljubljenice u modu su lude za njima. Čak postoje nekakve liste čekanja za njih.

Ono što ih karakterizira i daje im tu neku dozu posebnosti i specifičnosti je upravo ta dvobojnost. Taj tamni prednji dio cipele nekako smanjuje vizualno nogu. Tako da Chanelice su zaista svevremenske i nekako ih svrstavam na prvo mjesto kultnih cipela na svijetu, rekao je Marko. 

Cipele modne kuće Chanel - 1 Cipele modne kuće Chanel - 1 (Foto: Shutterstock)

2. Cipele Christian Louboutin

Na visoko, visoko drugo mjesto Marko je smjestio Christian Louboutin cipele za koje kaže da su već samim pojavljivanjem u modnom svijetu zaista izazvale jednu ogromnu i nezapamćenu revoluciju.

Slavne dame vole štikle modne kuće Christian Louboutin Slavne dame vole štikle modne kuće Christian Louboutin (Foto: Profimedia)

Ta euforija oko tih cipela traje do dana današnjeg. Jednostavno su neodoljive i svaka trendseterica ih nekako priželjkuje ili ih već ima u svom ormaru, ali zaista su nosive u bezbroj kombinacija. Ono što njih karakterizira je taj crveni potplat, to je specifično za Louboutin cipelu i nekako svi vole imati u svom ormaru taj crveni potplat, kaže Marko.

3. J'Adior Dior

Ove preslatke salonke modne kuće Dior karakterizira nakošena potpetica.

One su zasigurno najtraženiji model te francuske modne kuće. Karakterizira ih i ta mašna na kojoj piše J'Adior Dior i stvarno su neodoljive i ja ih od srca, s ponosom i s veseljem stavljam na svoje treće mjesto napoželjnijih cipela na svijetu, rekao je stilist.

Cipele modne kuće Dior Cipele modne kuće Dior (Foto: Profimedia)

4. YSL cipele

Marko je na četvrto mjesto stavio cipele koje imaju potpeticu u obliku YSL loga.

Smatram da je to cipela koja zaista zaslužuje biti na ovoj list jer gledajući nekako Instagram, prateći tu modnu scenu, ta salonka je zauzela itekako veliku pažnju kad pričamo o cipelama, kaže Marko.

Dodao je kako su ove salonke dobile i svoju sestricu u obliku sandala.

Cipele s YSL petom Cipele s YSL petom (Foto: Profimedia)

I jednu i drugu verziju krasi ta potpetica s njihovim senzacionalnim logom. To je cipela s kojom zaista nećete proći nezapaženo, govori tisuću jezika, govori o vama puno, da ste hrabri, da ste modno osviješteni, da pratite modu, da volite i trendove.

Ujedno je to nekako klasik koji je jako moderan i možemo ga nazvati trendom, ali ja sam ih stavio na četvrto mjesto zato što zaista vjerujem da je to ipak prije svega jedan klasik koji će trajati, odnosno traje već godinama. Tako da je ovo jedna od najpoželjnjijih cipela na svijetu, u ovom trenutku, zaključio je Marko.

5. Cipele modne kuće Balenciaga

Balenciaga cipele su zaista neizostavne u ženskoj garderobi. Usudit ću se reć da su jedne od posebnijih i svakako su najpopularnije kada pričamo i o street style odijevanju i o svečanom odijevanju za posebne prigode i tako dalje, rekao je Marko.

Kao detalj koji karakterizira ove cipele izdvojio je jako izdužen, naglašen špic.

Peta nije visoka, od pet do osam centimetara i možda su upravo zato jako popularne jer su nosive, ugodne su, nisu naporne, a i uvijek stvaraju wow efekt i uvijek se svatko na cesti za njima okrene jer su u najmanju ruku rečeno posebne, rekao je Marko i dodao kako Balenciaga cipele često možemo vidjeti u kožnim varijantama, s Balenciaga logom, a u jesenskim danima jako su popularni modeli od tvida.

Cipele modne kuće Balenciaga Cipele modne kuće Balenciaga (Foto: Profimedia)

Te su salonke toliko popularne da su dizajneri modne kuće Balenciaga otišl korak dalje i apdejtali tu megapopularnu salonku u prekul čizme. Napravili su čak i hlače koje imaju ugrađenu tu salonku na sebi, dakle da žene kad obuku hlače u jednom komadu imaju i odjeću i obuću. I ono što je sjajno, uvijek, zaista uvijek ćete u Balenciaginim cipelama izgledati wow i posebno, a ono u što sam sto posto siguran je to da nikoga Balenciaga cipela neće ostavit ravnodušnim, rekao je Marko i na kraju od srca svima poželio da barem jedne od ovih cipela posjeduju u svom ormaru, da ih vole, čuvaju, paze i uživaju u njima.

U nastavku pronađite još zanimljivih modnih savjeta iz serijala Dreskod s Markom Grubnićem.

Marko Grubnić Napokon izgovorio imena: Marko Grubnić sastavio popis najbolje odjevenih Hrvatica

Marko Grubnić Znate li kako savršeno upotpuniti svoj stajling? Marko Grubnić izdvaja jednu sjajnu opciju

Marko Grubnić o rukavicama „Možete ih nositi i uz majicu kratkih rukava“: Marko Grubnić o jednom od najvećih modnih trendova

Marko Grubnić Marko Grubnić o omiljenim ženskim cipelama: "Imam jednu savršenu priču..."

Marko Grubnić Marko Grubnić o popularnom uzorku: "Rekao bih da je u ovom slučaju gotovo uvijek manje više"

Marko Grubnić Trikovi Marka Grubnića: "Ja s tim pomagalima prikrivam te male nedostatke koje svi imamo"

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Obična bijela majica glavni je odjevni predmet na koji ne treba puno potrošiti"

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Ne mogu maknuti pogled sa žene koja nosi 3D cvijeće na cipelama"

Marko Grubnić Marko Grubnić: Kombinacija u kojoj ćete uvijek izgledati wow, samopouzdano i sređeno

Marko Grubnić Marko Grubnić: Pet stvari bez kojih se ne odlazi na more

Marko Grubnić Marko Grubnić: Koji je to univerzalni komad savršen za večernje izlaske?

Marko Grubnić Marko Grubnić: Tri brenda čije su torbe bezvremenske i koji nikada ne izlaze iz mode

Hailey Bieber Hailey Bieber u "nepristojnoj" haljini koju većina žena ne bi nosila na tuđem vjenčanju

Marko Grubnić Marko Grubnić: 10 komada koje bi svaka žena trebala imati u svom ormaru

Šljokice u dnevnim kombinacijama - 7 Marko Grubnić o šljokicama: "Savjetujem da ne pretjerujete, što iz mojih usta zvuči nevjerojatno"

Marko Grubnić "Nikako ne smijete zasjeniti mladenku": Marko Grubnić o kombinacijama za vjenčane kume

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Kombinacije za crkvene ceremonije moraju biti prilagođene prigodi i decentne"

Marko Grubnić Marko Grubnić: "Mala crna haljina je vječni komad, nosiva u svim kombinacijama"

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju